16:00

Skutskärs IF Bandyklubb

Referat: KS Bandy - Skutskärs IF Bandyklubb

Matchreferat KS Bandy – Skutskärs IF/BK 2022-02-13

KS bandy började matchen bäst precis som förra gången lagen möttes i Ale Arena och KS var laget som hade mest boll. KS låg precis som sist ganska högt och störde Skutskärs uppspel medans Skutskär backade hem. Efter 16 minuter så skapar KS en vänsterhörna och Sara Gerlin får på en bra träff på Felicia Larssons inslag och äntligen får KS utdelning på en hörna, 1-0 till KS!
Bara någon minut efter avslag så väggspelar Anna Egeberg och Vilma Fischer och Anna trampar runt på vänsterkanten, in längs kortlinjen och forcerar in 2-0. Tio minuter senare snappar Emmie Forsberg upp en boll på egen planhalva och trampar upp med bollen och slår en fin passning till Vilma Fischer på vänsterkanten och Vilma får på ett bra skott och vips så stod det 3-0 till KS. En riktigt kul matchinledning och 3-0 skulle stå sig ända till matchminut 45 då Skutskär får en högerhörna. Skottet tar i muren men Ekaterina Gomziakova håller sig framme och får på något konstigt sätt in returen till 3-1.
I andra halvlek börjar Skutskär arbeta sig in i matchen mer och mer och efter 52 minuter så spelar de sig upp på vänsterkanten och Ekaterina Gomziakova åker sig fri men Elena Schulz i KS målet gör en riktigt fin räddning. Några minuter senare får KS en vänsterhörna och Anna Egeberg skjuter ett skott som letar sig in mellan benen på Skutskärsmuren fram till 4-1, och plötsligt hadeKS börjat få utdelning på hörnorna. Men Skutskär svarade nästan direkt när Ekaterina Gomziakova åkte sig fri på ett långt lyft och säkert reducerade till 4-2. Skutskär skapade mer och mer och i 61:a minuten Lyfter Kajsa Eriksson in en boll i straffområdet som Ekaterina Gomziakova tar ner och sätter i mål, plötsligt så stod det 4-3 och Skutskär hade fått kontakt i målprotokollet. KS tog time out men det började visa sig lite nerver i KS och 10 minuter senare hittar Ekaterina Gomziakova in med en boll till Wilma Uhlin som pangar upp den i nättaket till 4-4. KS visade dock på bra moral och jobbade och slet och fortsatte att skapa chanser och i minut 79 så fick KS åter en vänsterhörna. Denna gång fick Anna Egeberg på en riktig kanonträff rätt upp i nättaket till 5-4 och KS hade återtagit ledningen. De sista tio minuterna blev olidligt spännande för oss på läktaren men tjejerna lyckade knyta ihop säcken och vinna matchen med 5-4. En mycket välförtjänt seger för KS som var det bättre laget och dessutom fick de äntligen utdelning på hörnorna.